Voimistelupäivät 2020 ja Lumo-finaali

Tapahtumia
ja tekemistä
kaikenikäisille

Tule viihtymään koko perheellä tai joukkueella Kuopion Voimistelupäiville ja Lumoon. Tarjolla on runsaasti oheisohjelmaa ympäri kaupunkia.

Kaikille avoimet tapahtumat

Perjantai-iltapäivän toritapahtumassa 5.6.  klo 15.00-18.00 on luvassa huikeita voimistelu- ja tanssiesityksiä, musiikkia sekä näyttävä kulkue klo 18.30 kauppatorilta Kuopio-hallille avajaisnäytökseen. Juontajana tapahtumassa toimii Olavi Rytkönen.

Tule kohtaamaan kaverisi Mualiman navalle! Lauantaina 6.6. torilla jatkuu voimistelu- ja tanssiesitykset klo 10.00-13.00. Hae mukaan esiintymään sähköpostitse merja.naamanka@krv.fi. 

Joka päivä järjestetään ilmaistapahtumia eri-ikäisille ympäri kaupunkia. Lapsille on eri lajien kokeilupisteitä ja temppurata Kuopio-hallin viereisellä Klassillisella lukiolla lauantaina ja sunnuntaina klo 9.00-18.00. Aikuiset voivat osallistua puistojumppaan keskustan puistossa.

Kilpailija- ja tapahtumapassilla iltaohjelmia

Kisa- ja tapahtumapassilla pääset perjantai-iltana seuraamaan värikästä avajaisnäytöstä Kuopio-halliin ja irroittelemaan vielä vauhdikkaammin lauantai-illan discossa Kuopio-hallin viereisellä koululla.

Avajaisnäytös järjestetään Kuopio-hallilla perjantaina 5.6. klo 19.00-20.30. Näytöksessä pääset nauttimaan kaikista Voimistelupäivien ja Lumo finaalin- kilpalajien esityksistä. Kisa- ja tapahtumapassilla pääset ilmaiseksi tapahtumaan. Liput ovelta 5 €.

Lauantai-illan kisadiscossa Kuopion Klassillisella lukiolla pääset nauttimaan musiikin rytmeistä ja voimisteluystäviesi seurasta.

Tutustu koko viikonlopun aikatauluun täältä.

Ravitsemus esteettisissä urheilulajeissa -seminaari

Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestetään lauantaina 6.6. klo 12-15.30 seminaari urheilijan ravitsemuksesta. Seminaarissa kuullaan huippuasiantuntijoiden esityksiä urheilijan ravitsemuksesta ja pureudutaan erityisesti siihen, mitkä ovat esteettisten lajien erityisvaatimukset ravitsemuksen suhteen ja kuinka niihin vastataan käytännössä.

Seminaari huipentuu paneelikeskusteluun, jossa kokemuksia jakavat asiantuntijoiden ohella myös voimistelijat, valmentajat ja vanhemmat. Mukana on mm. kokenut rytmisen voimistelun arvokisaedustaja Jouki Tikkanen ja OVO tiimin kapteeni Aurora Kapanen. Tule mukaan kuulemaan, kokemaan ja oppimaan!

Liput tulevat myyntiin 1.3.2020. Tapahtumapassilla on seminaariin vapaa pääsy!

Seminaarin ohjelma

klo 12.00 Seminaarin avaus
klo 12-12.50 Taitolajien urheilijoiden tyypillisimmät terveyshaasteet
klo 13-13.45 Naisurheilijoiden erityishaasteet lääketieteen näkökulmasta ja terveydenhuollon hoitopolut
klo 13.45-14.00 Terve urheilija julkistus
klo 14-15.30 Paneelikeskustelu

Seminaarin asiantuntijat

Laura Manner, urheiluravitsemuksen asiantuntija (ETM)

Laura toimii Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian sekä Suomen Olympiakomitean ravitsemusasiantuntijana. Hän on työskennellyt taitolajien parissa sekä urheilijoiden että valmentajien tukena jo pitkään. Työssään hän hyödyntää omaa lajitaustaansa tanssin ja voimistelun parissa, mistä on etua lajien erityishaasteiden kohtaamisessa. Lauran työn lähtökohtana on terve ja hyvinvoiva urheilija, joka kokee iloa sekä urheilusta että syömisestä!

Elisa Neuvonen, LL, tutkija

Elisa on Kuopiosta vuonna 2016 valmistunut lääkäri ja hänellä on taustalla myös useiden vuosien mittainen, edelleen aktiivinen kilpaurheilu-ura. Hän harjoittelee ja kilpailee kansainvälisellä tasolla kilpakävelijänä. Urheilun ohella Elisa toimii tällä hetkellä pääsääntöisesti tutkijana. Hän on sekä ammatti- että harrastustaustansa puolesta kiinnostunut liikuntalääketieteestä ja ravitsemusasioista. 

Perjantai-illan avajaisnäytös 5.6.

Voimistelupäivät- ja Lumo-tapahtuma käynnistyy virallisesti perjantai-iltana klo 19.00 Kuopio-hallissa järjestettävässä avajaisnäytöksessä. Siellä esiintyvät eri lajien edustajat ja yllätyksiäkin on luvassa! Tapahtuma on ilmainen kilpailija-ja tapahtumapassilla.

Lumoava gaala lauantaina 6.6.

Lauantai-ilta huipentuu gaalanäytökseen, joka järjestetään Kuopion kaupunginteatterissa. Näytökseen valitaan hakuprosessin kautta korkeatasoisia tanssi- ja voimisteluesityksiä. Näytöksen liput tulevat myyntiin maaliskuussa.

Lumoava gaalan haku 27.2. asti

Haluaisitko sinä tai ryhmäsi esiintyä upeissa puitteissa teatterin lavalla?

Gaala järjestetään Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä lauantaina 6.6. klo 17.30 ja klo 19, molemmissa näytöksissä on sama ohjelma.

Gaalaan haetaan lumoavia koreografioita ja esityksiä. Esitys/koreografia voi olla mitä tahansa tanssin tai voimistelun lajia.

Lataa tästä hakuohje